onsdag 21 december 2011

fulla fåglar

Sedan vi flyttade från Uppsala har jag saknat kajorna som brukade sitta i trädet utanför balkongen. Vi hade även några duvor som satt och prrr:ade på skorstenen så det hördes i i köksfläkten. De sista åren lärde vi känna en koltrast som bodde i närheten som visslade början på "kan du vissla johanna".

När vi flyttade hit hade vi ett par skatfamiljer som bodde på innergården som tydligen har flyttat nu. Jag gillar skator, men de levde om så det ekade mellan husen på sommarmornarna, så jag saknar dem inte jättemycket. Sedan de drog har det varit ganska tomt med fåglar utanför fönstret. Förutom nu på vintern när rönnbären är mogna.

Igår var det först ett helt gäng sidensvansar som invaderade gården. Och snart kom fullt med trastar som åt sig så fulla och mätta på bären att de knappt kunde flyga. En drämde rakt in i fönstret. Jag försökte fota dem, men en av tio fastnade på bild. Ovan är de lyckade resultaten. Då var det blå himmel, men nu är det grått igen. Och inga fåglar som kalasar på bär. Man kanske skulle sätta upp en såndär rund fågelmatare utanför fönstret...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar