onsdag 25 april 2012

papperspanik

Jag har läst över 160 högskolepoäng och har en fil-kand i museologi. Jag är självlärd i en massa krånliga datorprogram och jag kan lösa ett IQ-test med tillfredsställande resultat.

Men jag kan inte läsa papper från skatteverket. Tre ord och det knyter sig i bröstet. Det tar tvärstopp och allt suddas ihop till en enda överförmyndarröra. Jag känner att någon kostymklädd, eller förresten dräktklädd tant med stark parfym och kantiga glasögon tittar över skalmen på mig nedvärderande och menar att detta inte är meningen att en sån som jag alls ska förstå.

En gång ringde jag faktiskt för att få konkret hjälp. Precis på ovan nämnda sätt var mottagandet. Stressat och snabbt fick jag veta att det bara var att läsa på och sedan fylla i de där pappren. Pang. Tillbaka på ruta ett.

Nu sitter jag här igen och ska bara fylla i för att sänka prelimenärskatten. Varför i helvete ska det vara så jävla svårt. Tack K för att du hjälper mig.

2 kommentarer:

  1. Bea Szenfeld berättade om sin revisor Iris, alltid klädd i leopardfodral som på alla möten bjuder på vin och choklad och säger att det löser sig. "Skatteplanering - varför ska det vara tråkigt?" Bea sa också att hon skickar Iris alla sina brev från Skatteverket - oöppnade.

    Living the dream...

    SvaraRadera
  2. Åh! Jag vill också ha en Iris!

    The dream!!!

    SvaraRadera