måndag 6 juni 2011

svart och färg

Jil Sander SS-11
Prada SS-11
Michael Kors Resort-12


När jag var liten var mina finaste färgkombinationer svart och nästan vilken annan färg som helst tillsammans. Utom kanske brun. Brunt var fult tillsammans med alla andra färger. För så såg det väl ut i slutet av 80-talet. 70-talets murriga färgkombinationer var så ute som de kunde bli. Och kläderna skulle gärna lysa i hårda kontraster.

Sen har ju modet pendlat hit och dit väldigt, väldigt snabbt sedan dess. 60-talsretero, 70-talsglamour, 80-talsaxlar i en salig, oscillerande röra.

Men mina gamla favoritfärgkombinationer har lyst(!) med sin frånvaro. Jag minns flera avsnitt av skräddarprogrammet Project Runway där domaren och smakpolisen Michael Kors, med mästrande stämma berättat för deltagarna att "man kan iiiiinte kombinera svart och accentfärg. Det blir för hårt!"

Därför var det lite roligt när både Jil Sander och Prada introducerade just den färgskalan i höstas inför vår/sommar 2011. Och lite extra roligt att se just supersobra designern Michael Kors haka på så ogenerat i sin Resort 2012-kollektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar